1. oktober 2023

Jubilæum: 20 år med rengøring i fødevareindustrien

En frokostbuffet til 100 kroner på DTC i Vejle. Et 45 minutter langt møde og en underskrift på en krøllet lap papir var begyndelsen på rengøringseventyret TekniClean. Søndag 1. oktober fejrer virksomheden 20-års jubilæum.

1 - Her startede TekniClean.jpg

Mændene på det skelsættende møde i Vejle var John Frødstrup og Carsten Pedersen. Med solide rødder i rengøringsindustrien besluttede de sig for at bruge deres erfaring til at starte deres eget rengøringsfirma med speciale i fødevareindustrien.

- Vi startede TekniClean i Johns garage i det gule hus i Grejs. Pladsen var trang og reolerne fyldte med kemikalier, rengøringsmidler og klude. Der var ingen fancy kontormøbler eller indbydende mødelokaler. Alt var minimalistisk og beskedent. Men vi elskede det, husker Carsten Pedersen, der i dag er adm. direktør i TekniClean.

John Frødstrup (th.) og Carsten Pedersen startede TekniClean sammen i 2003
John Frødstrup (th.) og Carsten Pedersen startede TekniClean sammen i 2003

Rengøringseventyret fik flyvende start

Sammen med John Frødstrup fik Carsten Pedersen en forrygende start med TekniClean. Kunderne ”væltede” ind ad døren i lind strøm, fordi markedet higede efter en ny spiller med erfaring og sunde værdier i kombination med konkurrencedygtige priser og ensartet kvalitet i den daglige rengøring.

- John var en gudsbenådet, dygtig og ambitiøs sælger. Han formåede at sætte sig ind i kundernes behov og skabe langvarige og tætte partnerskaber. Et godt eksempel er Danish Crown i Kolding. Slagteriet var den blot anden kunde, TekniClean landede, og vi gør stadig rent hos dem her 20 år senere, fortæller Carsten Pedersen stolt.

Danæg i Christiansfeld - Vores allerførste kunde
Danæg i Christiansfeld - Vores allerførste kunde

TekniClean investerer i kundernes rengøring

Selvom John Frødstrup tabte kampen til kræft i 2010, lever hans ånd videre i virksomheden, der i dag har domicil på Transitvej i Vejle – tæt på DTC – hvor det hele begyndte for 20 år siden.

- Uden kunder er vi ingenting. Derfor arbejder vi sammen med kunderne i et tæt partnerskab, hvor vi bruger vores erfaring til at identificere optimeringspotentialer i rengøringen. Her har vi god erfaring med at investere i automatisering af gentagende og tidskrævende rengøringsprocesser, der giver vores kunder færre omkostninger til rengøringen i form af for eksempel besparelser på energiforbruget, et reduceret vandforbrug og en forlænget produktionstid, forklarer direktøren.

TekniClean går gerne de ekstra skridt for kunderne

Sammen med Novodan har TekniClean taget initiativ til et banebrydende netværk, hvor fødevareproducerende virksomheder krydser klinger med de nyeste teknologier og deler viden og erfaringer.

- Netværksgruppen mødes tre gange om året og tæller virksomheder som Agri-Norcold, Atria, BHJ, Danish Crown, Tenax, Arla og Daloon. På møderne drøfter vi aktuelle problemstillinger og inspirerer hinanden til intelligente og smarte løsninger, der f.eks. kan reducere omkostninger eller forbedre arbejdsmiljøet. Netværket er et godt eksempel på, at vi i TekniClean tager de nødvendige ekstra skridt for at udvikle os sammen med kunderne, forklarer Carsten Pedersen.

“Vi startede TekniClean i Johns garage i Grejs. Pladsen var trang og reolerne fyldte med kemikalier, rengøringsmidler og klude. Der var ingen fancy kontormøbler eller indbydende mødelokaler. Alt var minimalistisk og beskedent. Men vi elskede det.”

Carsten Pedersen, Adm. direktør i TelniClean
Carsten Pedersen / Adm. direktør i TelniClean

Kompasset for fremtiden skal indstilles

Selvom TekniClean i 2018 blev solgt til den familieejede finske koncern SOLEMO Oy, der driver servicevirksomhed i en lang række lande og beskæftiger flere end 11.000 medarbejdere, er direktørens ambitioner og drømme stadig store.

- Den allerførste kunde i TekniClean var Danæg i Christiansfeld, hvor vi havde tre mand gående. Siden kom slagterierne i Kolding og Esbjerg til, og hen over en nat i 2004 voksede vi pludselig til over 40 ansatte, fortæller Carsten Pedersen, der konstant fintuner indstillingen af kompasset og virksomhedens strategi for at stå godt rustet til fremtiden.

- I dag har vi godt 250 ansatte. I de første mange år beskæftigede vi os især med rødt kød, men i dag producerer vores kunder også alt fra fugl og fisk til beautyprodukter, müsliblandinger, krydderier, salater, grøntsager og brød. Spredningen er tvingende nødvendig, for det er ikke nogen hemmelighed, at vi navigerer i et svært marked med lukning af slagterier, og hvor der bliver færre mindre og flere større fødevareproducerende virksomheder, forklarer Carsten Pedersen.

"Firmabilen" pakkes i TelniClean
"Firmabilen" pakkes i TelniClean

Fundamentet er dygtige medarbejdere

TekniClean stræber efter at være Danmarks bedste arbejdsplads inden for rengøring gennem en anerkendende og varm dialog med medarbejderne. Det skal være trygt at komme til ledelsen, og virksomheden prioriterer, at medarbejderne oplever og får succes i deres arbejdsliv. For glæden og succesen smitter af og giver glade og tilfredse kunder.

- Jeg vil gerne rette en stor tak til alle medarbejdere i TekniClean. Både dem som er hos os i dag men også tidligere medarbejdere. Vi har altid været båret af engagerede og dygtige ansatte, der med et smil på læben og et blik for den ekstra gode service har udført fødevarerengøring med stolthed hver eneste dag, understreger en taknemmelig Carsten Pedersen.

Kontakt Carsten Pedersen

Tlf.:
+45 27 61 70 70
E-mail:
cp@tekniclean.dk