6. december 2023

Fra sanitør til inspektør i TekniClean

Sivajanthan Sivarajasingam – i daglig tale Siva – flygtede fra borgerkrigen i Sri Lanka som en blot 10-årig dreng. Efter en bøvlet start på livet i Danmark og en svær skolegang har Siva med en ukuelig fightervilje og en sund indstilling til arbejdet kæmpet sig op til en attraktiv stilling som inspektør i Danmarks næststørste virksomhed inden for fødevarerengøring.

Sivajanthan Sivarajasingam_0020.jpg

Den i dag 34-årige Siva flygtede fra den voldsomme borgerkrig i Sri Lanka sammen med sin onkel, men uden sine forældre og søskende, som han ikke havde kontakt med under krigen.

- Det var frygteligt at forlade Sri Lanka uden at vide, hvordan mine forældre og søskende havde det. Levede de? Eller var de blevet ofre for borgerkrigen? Heldigvis klarede de skærene, og den dag i dag bor de stadig i den lille landsby, hvor jeg er født, fortæller Siva Sivarajasingam, der taler ugentligt med familien.

Fuldtidsjob som 17-årig var det rigtige valg

Han husker den første tid i Danmark som kaotisk, og der skulle gå flere år, inden Siva fik sporet livet ind på den rigtige vej.

- Det var en kæmpe omvæltning at komme til Danmark. Jeg boede på et asylcenter i København i to år, inden jeg fik opholdstilladelse og flyttede sammen med min onkel i Herning. Alt var nyt, og jeg kunne ikke sproget. I Sri Lanka lå jeg i top i skolen, men i Danmark var det bare svært, mindes Siva, der som blot 14-årig oplevede et nyt stort sceneskift.

- Af familiemæssige årsager flyttede jeg over til min kusine i Nyborg, hvor jeg fortsatte i en sprogklasse. Men skolen sagde mig ikke rigtig noget, og som blot 17-årig fik jeg mit første fuldtidsarbejde på et lager i Odense. Senere arbejdede jeg for et andet stort rengøringsselskab, ligesom jeg også prøvede kræfter med uddannelsen til smed i Herning. Men jeg er bare bedre til at arbejde, end til at gå i skole, fortæller han med et smil.

“Jeg er stolt af at have taget springet fra sanitør til inspektør. Det er en kæmpe sejr, når man tænker på min start på livet. Det er blandt andet mit ansvar at bestille kemi og lave vagtplaner, ferieplanlægning og lønsedler. Opgaverne er vildt forskellige og på alle tider af døgnet. Det kan jeg godt lide.”

Sivajanthan Sivarajasingam, Inspektør i TekniClean
Sivajanthan Sivarajasingam / Inspektør i TekniClean

I mesterlære som inspektør

I 2019 rykkede Siva teltpælene op og flyttede tilbage til Nyborg, hvor han havde fået job for TekniClean.

- Jeg startede som sanitør hos et bryggeri, hvor jeg arbejdede med højtryksrengøring af maskiner i produktionen. Lige så stille fik jeg mere ansvar, og jeg stod blandt andet selv for at bestille kemi og andre rekvisitter til rengøringen, fortæller han.

Gennem sin ambitiøse tilgang til arbejdet, beviste han over flere år sit potentiale, og i 2023 tiltrådte han stillingen som assisterende inspektør på Fyn. En stilling der snart veksles til ansvarlig inspektør for de fynske kunder.

- Jeg er stolt af at have taget springet fra sanitør til inspektør. Det er en kæmpe sejr, når man tænker tilbage på min start på livet, siger Siva, der har mange ansvarsområder som inspektør.

- Det er blandt andet mit ansvar at bestille kemi og lave vagtplaner, ferieplanlægning og lønsedler. Jeg har også ansvaret for, at medarbejderne trives, og hvis en kollega er syg, skal jeg finde en afløser. Opgaverne er vildt forskellige og på alle tider af døgnet. Det kan jeg godt lide, og så er jeg glad for, at jeg har min inspektørkollega, Nina Vinther, til at spille bold op ad. Hun er en stor hjælp, understreger TekniCleans inspektør på Fyn.

Sivajanthan Sivarajasingam_0012.jpg

TekniClean giver plads til udvikling

Udviklingen af talentfulde medarbejdere er et fundament i TekniClean, og for de, der kan, vil og har ambitioner, skal det være muligt at videreuddanne sig.

- Jeg har været på flere kurser og uddannelser i min tid hos TekniClean. Jeg har blandt andet deltaget på et arbejdsmiljøkursus hos Human House og taget en lederuddannelse på Tietgen i Odense. Her har jeg fået vigtige værktøjer, der gør mig dygtigere til mit job som inspektør. Lederuddannelsen handler blandt andet om konflikthåndtering, samarbejde, den værdibaserede arbejdsplads og situationsbestemt ledelse, og jeg har fået en masse viden, jeg kan bruge i dagligdagen, forklarer Siva.

En god og meningsfuld arbejdsplads

Han er glad for sit arbejde, og han tøver ikke med at anbefale TekniClean som arbejdsplads til venner og bekendte.

- Jeg har rigtig gode kolleger i TekniClean. Alle er flinke, og vi er dygtige til ikke at lade nogen i stikken. Her hjælper vi hinanden i mål hver dag. Når jeg er på kontoret, er stemningen altid i top, så jeg har virkelig ikke noget at klage over, understreger Siva og fortæller om den perfekte arbejdsdag.

- En perfekt dag er, når alt bare kører. Kvaliteten af rengøringen er i top, ingen er ramt af sygdom, og kunderne er glade og tilfredse. De dage er der heldigvis flest af, men jeg er naturligvis også bevidst om, at det er min rolle at være problemknuser.

- Driller det på en plads, er jeg mere fysisk til stede for at sikre, at trivslen blandt mine kolleger og den høje, ensartede og dokumenterede kvalitet af rengøringen kommer tilbage på sporet. Begge dele er altafgørende for TekniClean, fortæller Siva Sivarajasingam, inden han sætter sig ind bilen på vej mod en kunde i det fynske og til snak med medarbejderne, der, efter en ekstraordinær flot indsats, fortjener ros og et ekstra klap på skulderen.

Navn: Sivajanthan Sivarajasingam
Job: Inspektør med ansvar for Fyn
Arbejdsplads: Fyn
Ansættelse: 1. april 2019
Arbejdstid: Fuldtid

Kontakt Vivi Andreasen

Tlf.:
+45 27 61 70 09
E-mail:
va@tekniclean.dk